Wachtwoord generator

Genereer eenvoudig een veilig, uniek en willekeurig wachtwoord.

16
Sterk
(16 karakters / 103 bits / >100m jaar)

Welkom bij de gratis online wachtwoordgenerator van SpamOK! Deze tool is ontworpen om eenvoudig een veilig en willekeurig wachtwoord te genereren.

Hoe de SpamOK wachtwoordgenerator werkt

Onze gratis wachtwoordgenerator maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en is ontworpen met sterke veiligheid in het achterhoofd. De broncode van het algoritme is open-source gemaakt en te vinden op GitHub. Onze gratis wachtwoordgenerator ondersteunt twee manieren van wachtwoorden genereren:

  1. Basiswachtwoord genereren: met deze methode genereer je willekeurige wachtwoorden met een aanpasbare lengte. Je kunt kiezen om cijfers en speciale tekens toe te voegen en kiezen tussen hoofdletters en kleine letters. Om verwarring te voorkomen, kun je ook niet-dubbelzinnige tekens uitsluiten die moeilijk te onderscheiden zijn (zoals het vermijden van 'l' en '1').

  2. Diceware wachtwoord genereren: deze methode genereert wachtwoorden met behulp van een lijst met woorden uit een woordenboek. Je kunt het aantal woorden, het hoofdlettergebruik en de scheiding ervan aanpassen. De tool ondersteunt meerdere talen, waaronder Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Oekraïens.

Wachtwoordbeveiligingsniveaus

Onze gratis wachtwoordgenerator beoordeelt de veiligheid van uw wachtwoord op basis van het aantal bits dat het bevat. Hoe meer bits, hoe hoger het aantal mogelijke combinaties, waardoor het wachtwoord moeilijker te kraken is. De gegenereerde wachtwoorden worden als volgt geklassificeerd:

  • Zeer zwak: weinig bits, gemakkelijk te raden met minimale inspanning.
  • Zwak: iets beter, maar nog steeds kwetsbaar voor snelle inbreuken.
  • Middelmatig: Matige beveiliging, maar niet aan te raden voor gevoelige informatie.
  • Sterk: Hoog aantal bits, robuust tegen de meeste hackpogingen.
  • Zeer sterk: Extreem moeilijk te kraken, geschikt voor het beveiligen van gevoelige gegevens.
  • Overkill: extreem hoog aantal bits, meer dan nodig voor de meeste toepassingen, maar biedt ultieme beveiliging.

De tijd die nodig is om deze wachtwoorden te kraken, uitgedrukt in weken/maanden/jaren, is gebaseerd op een aanname van 1 triljoen (1.000.000.000.000) brute-force pogingen per seconde. Onder normale omstandigheden is dit een zeer hoge inschatting, maar we houden hiermee ook rekening met de mogelijkheden van supercomputers en botnets welke vandaag de dag steeds meer gebruikt worden.

Open direct een tijdelijk e-mailadres.

Willekeurig e-mailadres nodig? Wat dacht je van deze: ...@spamOK.nl.

Download onze app!
De gratis SpamOK app is nu beschikbaar voor iOS en Android. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!